Прокурорският син Васил Михайлов ще бъде съден по още едно дело

...
Прокурорският син Васил Михайлов ще бъде съден по още едно дело
Коментари Харесай

Повдигнаха още едно обвинение срещу прокурорския син от Перник - за заплаха и побой - Темида

Прокурорският наследник Васил Михайлов ще бъде съден по още едно дело - за опасност и побой, заяви прокуратурата. През май м.г. в Перник той е нападнал мъж, удрял го с юмруци и корав предмет и му се е заканил с ликвидиране. Инцидентът се е случил покрай детска площадка в миньорския град.

Михайлов-младши към този момент е обвинен по друго дело - за безчинство, нанасяне на телесни повреди и закана с ликвидиране. Той е в ареста от месеци.

В края на предходната година стана известно, че синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов отива на съд за осем закононарушения. Обвинителният акт е импортиран, както и 12 тома материали, а прокуратурата ще изиска да бъдат разпитани 45-ма очевидци. Има направени и експертизи.

Скандалът с неговите прояви стартира предишното лято, откакто семейство на пребит мъж се оплака обществено. По-късно обаче се оказа, че жертвите на гнева на Васил са много повече. Пернишкият кмет Станислав Владимиров заплаши да оглави цивилен митинг, а преписката незабавно бе препратена в София. Съдиите в районния съд в София пък си направиха всеобщо отказ, с цел да не ги заподозрат в преднамереност. 

Междувременно основният прокурор Иван Гешев изиска бащата Бисер Михайлов да напусне правосъдната система поради хулиганските прояви на сина си. Прокурорът напусна единствено управителната си служба и стана редови магистрат.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР